Eclectische burgerhuis - Menen, West-Vlaanderen
31U E 508018 N 5627428
NL - Eclectisch herenhuis gebouwd kort na de Eerste Wereldoorlog. EN - Eclectic mansion built shortly after the First World War. FR - Maison de ville éclectique construite peu après la Première Guerre mondiale.
Location: West-Vlaanderen, Belgium

NL

Beschrijving

Eclectische burgerwoning gebouwd kort na de Eerste Wereldoorlog, ter vervanging van de tijdens de oorlog verwoeste bebouwing. De woning was eigendom van veearts en schepen Ange Snoeck.

Dubbelhuis met parement van gele baksteen. Verticaal geritmeerde gevel door de venstertraveeën oplopend in dakvenster en de Brugse traveeën. Rechthoekige vensters onder meer twee- en drielichten; bovenlichten met kleine roedeverdeling en groen glas. Boogvelden met geglazuurde tegels volgens dambordpatroon.

EN

Description

Eclectic town house built shortly after the First World War, to replace the buildings destroyed during the war. The house was owned by veterinarian and alderman Ange Snoeck.

Double house with yellow brick facing. Vertically rhythmic facade through the window bays rising in the roof window and the Bruges bays. Rectangular windows include two- and three-light windows; skylights with small panes and green glass. Arc fields with glazed tiles in a checkerboard pattern.

FR

Description

Maison de ville éclectique construite peu après la Première Guerre mondiale, pour remplacer les bâtiments détruits pendant la guerre. La maison appartenait au vétérinaire et échevin Ange Snoeck.

Maison double avec parement de briques jaunes. Façade verticalement rythmée à travers les baies vitrées s'élevant dans la lucarne et les baies brugeoises. Les fenêtres rectangulaires comprennent les fenêtres à deux et trois lumières; lucarnes à petits carreaux et verre vert. Champs d'arc avec tuiles vernissées en damier.

Source

inventaris