Iglesia de Santo Domingo (Orense) - Ourense, Galicia, España
Tower bell of the church.
Location: Galicia, Spain

GL: "Igrexa pertencente á parroquia de Santa Eufemia do Norte, aínda que habitualmente se coñece como Santo Domingo, igual que a rúa na que se sitúa. O nome fai referencia aos monxes dominicos que aquí habitaron, desde o século XVII até a Desamortización (s. XIX), un convento do que só se conserva este templo. A súa sinxela fachada contrasta cos retablos barrocos do seu interior, dourados e con abundante policromía.

Curiosamente orientada ao leste, a fachada é de liñas sinxelas, rematada en espadana. Presenta portada enmarcada por pilastras acanaladas e sobre elas un frontón con escudo circular sen labra con coroa real. O interior é en planta de cruz latina cunha soa nave lonxitudinal cuberta con bóveda de crucería e no cruceiro cúpula sobre pendentes. O altar maior é obra do escultor leonés Francisco de Castro Canseco, do mesmo xeito que os rechamantes retablos do Rosario e San Jacinto, con policromados e dourados característicos do século XVIII.

O convento foi fundado en 1643-66 polo indiano Domingo Rodríguez de Araújo na rúa entón coñecida como Corredoira, onde se atopaba unha das portas da cidade. Tras a Desamortización, pasou ser ocupado por diversas institucións (Pazo Provincial, Audiencia) até ser demolido para edificar a nova sede de Facenda."

La torres es una espadaña sencilla con dos campanas, que son tocadas manualmente antes de los actos

EN: "This church, belonging to the parish of St Euphemia in the North, is commonly known as St Dominic’s, as the street where it is located. The name refers to the Dominican friars who lived here from the 17th century until the ecclesiastical confiscations in the 19th century; from that convent, only this temple is preserved. Its simple façade contrasts with the Baroque altarpieces inside, gilt and polychrome.

The façade, interestingly facing East, has simple lines and is topped by a belfry. Its portico is framed by fluted pilasters. Over them, there is a pediment with an unstlyed, circular coat of arms including a royal crown. The interior floorplant is a Latin cross with a single nave covered with ribbed vaulting, and a dome on scallops at the transept. The main altar was made by sculptor Francisco de Castro Canseco, as well as the striking altarpieces of the Rosary and St Hyacinth, which are polychrome and gilded as it was characteristic in the 18th century.

The convent was founded in 1643-66 by the Spanish-American Domingo Rodríguez de Araújo on the street then known as Corredoira, where one of the city gates stood. After the Confiscation, the building became occupied by various institutions (Provincial Palace, Justice Court). It was finally demolished to build the new headquarters of the Regional Department of Treasury."

The tower is a simple belfry with two bells, which are manually rung before the acts
Address of Tower: