Watersnoodramp in Harmelen (1624) - Harmelen - NL
31U E 634487 N 5773046
in het centrum van Harmelen, bij de brug, is weer een bijzonder hervonden dorpsmonumentje zichtbaar geworden van de Watersnoodramp in 1624 ------------ u zoekt het woord "kruiend ijs" voor GCA4769
Location: Utrecht, Netherlands

Watersnoodramp in Harmelen (1624)

in het centrum van Harmelen, bij de brug, is weer een bijzonder hervonden dorpsmonumentje zichtbaar geworden van de Watersnoodramp in 1624. Medio oktober is met een korte ceremonie en inleiding door wethouder de Weger, bijbehorende het herdenkingsbord over de watersnoodramp in Harmelen onthuld. het is niet makkelijk om een blik op de steen te kunnen werpen.

Men kan hem vanaf de brug bekijken, maar dat is te ver weg om de tekst te kunnen lezen.

De Dorpsbrug of Steenenbrug (voor 1900) bevindt zich op een driesprong van waterwegen, namelijk de Leidsche Rijn richting De Meern, de Bijleveld (vroeger Vleutense Rijn), de oorspronkelijke loop van de Rijn, en de Oude Rijn richting Woerden.

Men kan via wat ongemakkelijke afstapjes bij een bankje naast de brug komen met uitzicht op de Oude Rijn.

Wanneer men een paar stappen door de beplanting zet, bevindt zich aan de zijkant van het muurtje naar de brug, de gedenksteen.

veel meer info vind u op (visit link)

Flood disaster in Harmelen (1624)

In the centre of Harmelen, near the bridge, another special rediscovered village monument of the 1624 flood disaster has become visible. In mid-October, with a short ceremony and introduction by councillor de Weger, the commemorative plaque on the flood disaster in Harmelen was unveiled accordingly. it is not easy to get a view of the stone.

One can view it from the bridge, but that is too far away to read the text.

The Dorpsbrug or Stone Bridge (before 1900) is located at a tri-junction of waterways, namely the Leidsche Rijn towards De Meern, the Bijleveld (formerly Vleutense Rijn), the original course of the Rhine, and the Oude Rijn towards Woerden.

One can reach a bench next to the bridge overlooking the Oude Rijn via some uncomfortable steps.

If one takes a few steps through the vegetation, on the side of the wall to the bridge, is the memorial stone.

much more info can be found at (visit link)

Group that erected the marker: projectgroep Harmelen van de stichts-Hollandse historische vereniging

Address of where the marker is located. Approximate if necessary:
Brug Dorpsstraat Harmelen