poort Leopold II park - Nieuwpoort -Belgium
poort bij het Leopold II park aangelegd in 1954.
Location: West-Vlaanderen, Belgium

“In 1954 werden de laatste noodwoningen, opgericht na de oorlog van 1914-1918 en geleidelijk meestal echte krotwoningen geworden, afgebroken en de aldus vrijgekomen gronden werden geürbaniseerd en nieuwe moderne lanen en voetpaden werden aangelegd. Het stadsbestuur zag zeer scherp toe op de gestelde bouwvoorwaarden en aldus kwam een echt schonen wijk tot stand. In het midden ervan, werd een zeer mooi Koning Leopoldpark aangelegd met keurige beplantingen en sierlijke verlichting. Een afzonderlijk gedeelte werd ingericht als speeltuin voor jeugdige kinderen. Fraaie wandelpaden, overal zitbanken, mooi, rustig, aangenaam en natuurlijk met veel zorg onderhouden door de stedelijke diensten. Wat vele jaren een schandelijk en vervallen kwartier was geweest, werd aldus tot het mooiste herschapen. verder lezen (visit link)

"In 1954, the last emergency dwellings, erected after the 1914-1918 war and gradually becoming mostly real slum dwellings, were demolished and the land thus freed up was urbanised and new modern avenues and footpaths were built. The city administration supervised the set building conditions very closely and thus a really clean neighbourhood came into being. In the middle of it, a very beautiful King Leopold Park was laid out with neat planting and decorative lighting. A separate section was laid out as a playground for young children. Fine footpaths, benches everywhere, beautiful, quiet, pleasant and of course carefully maintained by the city services. What for many years had been a disgraceful and dilapidated quarter was thus recreated into its finest. continue reading (visit link)

Type: Gateway

Subtype: Other