Prexigueiró, O Pereiro de Aguiar - O Pereiro de Aguiar, Ourense, Galicia, España
Parish with 700 people
Location: Galicia, Spain

GL: "San Salvador de Prexigueiró é unha parroquia do concello do Pereiro de Aguiar na comarca de Ourense, na provincia de Ourense. Segundo o IGE en 2010 tiña 908 habitantes, deles 479 eran homes e 429 eran mulleres, o que supón un aumento en relación ao ano 1999 cando tiña 715 habitantes.

Patrimonio
A igrexa de San Salvador de Prexigueiró é do século XII, con pequenas reformas e engadidos posteriores. É de planta de nave única e ábsida rectangular."

EN: "San Salvador de Prexigueiró is a parish in the municipality of Pereiro de Aguiar in the region of Ourense, in the province of Ourense. According to the IGE, in 2010 it had 908 inhabitants, of which 479 were men and 429 were women, which represents an increase in relation to the year 1999 when it had 715 inhabitants.

Heritage
The church of San Salvador de Prexigueiró dates from the 12th century, with minor renovations and later additions. It has a single nave plan and a rectangular apse"