San Salvador de Prexigueiro - O Pereiro de Aguiar, Ourense, Galicia, España
Church from 1266
Location: Galicia, Spain

GL: "Igrexa de San Salvador Edificio de estilo románico e barroco dalado nos séculos XIII e XVIII. Planta románica con ábside rectangular de menor altura, fachada sinxela con portada románica de medio punto, espadaña de dous corpos, o das campás con dous arcos de medio punto, e o de coroamento de perfil triangular con arco de medio punto. Na contorna, Casa da Torre Edificio de estilo popular datado nos séculos XVII e XVIII, Casa dos Cerviño, edificio de estilo popular dalado no século XIX. Ambos os dous de propiedade particular"

EN: "Romanesque and Baroque building, dating from the 13th and 18th centuries Romanesque plan with rectangular apse of smaller height Simple façade with a Romanesque semicircular façade, a belfry with two sides, a bell tower with two arches and a triangular coronation with a semicircular arch In the surroundings: "Casa de la Torre a popular building dating from the 17th and 18th centuries. Casa de los Cerving a popular building dating from the 19th century Both are privately owned"

Fountain: Plaque

Other information: (visit link)