Kerkhof slotkapel - Bergen aan de hoef - NL
Kerkhof naast de Slotkapel die is gebouwd in 1229 en op 8 oktober van dat jaar ingewijd
Location: Noord-Holland, Netherlands

Hier naast de slotkapel uit 1229 ligt een kerkhof waar naast oude graven ook moderne graven zijn te zien, kerkhof heeft geen eigen ingang maar maakt deel uit van de tuin

De Protestantse gemeente Egmond beheert de begraafplaats bij de Slotkapel in Egmond aan den Hoef. Om er een graf te huren of een urn bij te zetten behoeft men geen (doop)lid van de kerk te zijn. De graven zijn twee diep, hetgeen de volgende mogelijkheden geeft: bijzetten van twee kisten en één urn, bijzetten van één kist en twee urnen, bijzetten van drie urnen. Men kan een graf huren voor een periode van 20 jaar. Deze periode kan na afloop verlengd worden. Ook kan men direct een huur voor een langere periode aangaan.

Here next to the castle chapel from 1229 is a cemetery where modern graves can be seen in addition to old graves, cemetery does not have its own entrance but is part of the garden

The Egmond Protestant congregation manages the cemetery near the Slotkapel in Egmond aan den Hoef. To rent a grave or place an urn there, one does not need to be a (baptised) member of the church. The graves are two deep, giving the following options: interment of two coffins and one urn, interment of one coffin and two urns, interment of three urns. One can rent a grave for a period of 20 years. This period can be extended upon expiry. One can also enter into a lease for a longer period immediately.

City, Town, or Parish / State / Country: Egmond aan den Hoef

Approximate number of graves: 100