Molen de Hoop - Sleen, NL
Molen de Hoop heeft eerder op twee andere locaties gestaan.
Location: Drenthe, Netherlands

"De Sleener molen ‘De Hoop’ kent drie perioden: Tot 1915 stond de molen in Amersfoort, op de hoek van de huidige Daltonstraat en de Leusderweg. In 1915 is de molen daar afgebroken en verplaatst naar Sleen. Voor Amersfoort heeft de molen waarschijnlijk in Noord-Holland gestaan. De gietijzeren as is afkomstig uit Aartwoud en andere delen van de molen doen vermoeden dat de molen dienst heeft gedaan als industriemolen in Noord-Holland.

In de 19e eeuw is de molen verplaatst van Noord-Holland naar Amersfoort en was de naam van de molen ‘De Gunst’. De molen is op deze locatie gebouwd omstreeks 1850.

In 1915 is de molen verplaatst naar Sleen en in bedrijf genomen. Sinds dat moment heet de molen ‘De Hoop’.

In 1973 heeft er een grote restauratie plaatsgevonden.

Voordat ‘De Gunst’ naar Sleen kwam, stond er ook een molen op deze plaats. Deze molen, gebouwd in 1850, is door brand verwoest in 1914. De toenmalige molenaar heeft na de brand ‘De Gunst’ gekocht en deze weer opgebouwd in Sleen.

De molen is in bedrijf geweest tot in de jaren ‘70. en daarna is de molen gebruikt als opslagplaats. De laatste eigenaar, Gerrit Hidding, heeft de molen zo goed mogelijk onderhouden. In 2010 heeft de gemeente Coevorden de molen overgenomen en de verantwoordelijkheid voor het onderhoud op zich genomen waarmee de toekomst van de molen gewaarborgd werd.

In 2013 is de buitenzijde van de molen door de vrijwilligers geschilderd"

Eng
"The Sleener mill 'De Hoop' has three periods: Until 1915 the mill stood in Amersfoort, on the corner of the current Daltonstraat and the Leusderweg. In 1915 the mill was demolished there and moved to Sleen. For Amersfoort the mill probably The cast iron shaft comes from Aartwoud and other parts of the mill suggest that the mill served as an industrial mill in North Holland.

In the 19th century the mill was moved from North Holland to Amersfoort and the name of the mill was 'De Gunst'. The mill was built on this location around 1850.

In 1915 the mill was moved to Sleen and put into operation. Since then the mill has been called 'De Hoop'.

A major restoration took place in 1973.

Before 'De Gunst' came to Sleen, there was also a mill on this site. This mill, built in 1850, was destroyed by fire in 1914. After the fire, the miller bought 'De Gunst' and rebuilt it in Sleen.

The mill was in operation until the 1970s. and after that the mill was used as a storage place. The last owner, Gerrit Hidding, has maintained the mill as well as possible. In 2010, the municipality of Coevorden took over the mill and took responsibility for its maintenance, thus safeguarding the future of the mill.

The outside of the mill was painted by the volunteers in 2013"

How it was moved: Disassembled