Molen de Hoop - Sleen, NL
32U E 351632 N 5849178
In het kleine centrum van Sleen staat een korenmolen. De molen maalt het graan voor een lokale bakker.
Location: Drenthe, Netherlands

"De Hoop is een korenmolen in het Drentse Sleen, in de gemeente Coevorden.

De molen werd in 1915 opgebouwd voor molenaar H. Berends, door molenmaker L. Reinds uit Beilen. Een bestaande molen 'De Gunst' in Amersfoort (ook de molen van Nefkens genoemd) werd voor dit doel gekocht en in Sleen weer opgebouwd. Deze molen is de opvolger van een achtkante bovenkruier zonder stelling uit in 1850. Deze molen was in 1915 door brand verwoest.

Van 1953-1956 volgde restauratie van de molen door Huberts te Coevorden, waarna de molen op 24 juli 1956 in gebruik werd genomen. In 1976 begon molenmaker J.D. Medendorp uit Zuidlaren aan een weer noodzakelijke ingrijpende restauratie, die door subsidie-problemen lange tijd in beslag nam."

Eng
"De Hoop is a flour mill in Sleen, Drenthe, in the municipality of Coevorden.

The mill was built in 1915 for miller H. Berends, by mill maker L. Reinds from Beilen. An existing mill 'De Gunst' in Amersfoort (also called the Nefkens mill) was bought for this purpose and rebuilt in Sleen. This mill is the successor of an octagonal top porter without scaffolding from 1850. This mill was destroyed by fire in 1915.[3][4]

From 1953 to 1956 the mill was restored by Huberts in Coevorden, after which the mill was put into use on 24 July 1956. In 1976 millmaker J.D. Medendorp from Zuidlaren to a necessary major restoration, which took a long time due to subsidy problems."
Purpose: Milling

Is This Windmill Functional?: Yes!