Slot op den Hoef - Egmond aan den hoef - NL
Het kasteel is in de 13e eeuw gesticht door de heer van Egmond
Location: Noord-Holland, Netherlands

Het kasteel is in de 13e eeuw gesticht door de heer van Egmond, voogd van de Abdij. Het kasteel groeide uit tot één van de grootste van Holland. De bekendste eigenaar was graaf Lamoraal van Egmont, die in 1568 op de Grote Markt in Brussel werd onthoofd. Het kasteel werd in 1573 door de geuzen verwoest om te voorkomen dat het in handen van de Spanjaarden zou vallen. Dezen waren in aantocht om Alkmaar te belegeren. De ruïne bleef tot 1798 bestaan. Toen werden de resterende delen verkocht en afgebroken. Een klein stukje van de rentmeestertoren bleef overeind.
lees verder op (visit link)

The castle was founded in the 13th century by the Lord of Egmond, guardian of the Abbey. The castle grew into one of the largest in Holland. Its most famous owner was Count Lamoraal van Egmont, who was beheaded in 1568 on the Grote Markt in Brussels. The castle was destroyed by the Beggars in 1573 to prevent it from falling into the hands of the Spaniards. The latter were on their way to besiege Alkmaar. The ruins remained until 1798. Then the remaining parts were sold and demolished. A small section of the steward's tower remained standing.
read more on (visit link)

Type: Remnant