Koets - Hellendoorn, NL
Bij het koetshuis staat een boeren kar.
Location: Overijssel, Netherlands

Museumboerderij Erve Hofman is een in Saksische stijl ingerichte boerderij uit de 15e eeuw. De boerderij kenmerkt zich door een compacte, rechthoekige plattegrond en een laag aflopend dak. Het woongedeelte is nog origineel met historische gebruiksvoorwerpen en werktuigen. Op het erf staat onder meer een bakoven, een schaapskooi, een paardenkarnmolen, een waterput, een bijenstal een wagenloods.
Bij de wagenloods staat een oude boeren kar.

"Museum Erve Hofman
In de oude, monumentale Erve Hofman is voor jong en oud van alles te beleven. In en om de boerderij is het hele vroegere boerenbedrijf te zien. In't karnhuussien is een onbemand Tourist Info Punt gevestigd.

Op de begane grond is te zien hoe vroeger een boerengezin woonde en werkte.Er staan bijvoorbeeld een antiek weefgetouw, een karnmolen en een kabinet gevuld met prachtig linnengoed. Er is een ouderwetse bedstede en natuurlijk een ‘huussie’.

In het voorhuis is een kamer ingericht over het leven en werk van Johanna van Buren (1881-1962), de bekende en zeer populaire Hellendoornse streektaaldichteres. U kunt haar gedichten lezen én horen.

Erve Hofman bezit een van de grootste verzamelingen streekdrachten, kostuums en accessoires van Nederland. Op de museumzolder zijn wisselende tentoonstellingen te zien die uit deze rijke collectie worden samengesteld.

En er is meer
Op het erf rond het museum staat een rosmolen, een bakoven, een bijenstal (iemenschoer), een schaapsschuur en een wagenloods. Voor de boerderij is een fraaie hof ingericht met oude bomen en planten.

Er worden demonstraties gegeven van oude ambachten, zoals spinnen, weven, kantklossen, zandstrooien en houtdraaien. Kinderen kunnen zich verkleden, schrijven op een lei, spelen met hoepels en stelten, en nog veel meer."

Eng
Museum farm Erve Hofman is a Saxon-style farm from the 15th century. The farm is characterized by a compact, rectangular floor plan and a low sloping roof. The living area is still original with historical utensils and tools. The yard includes an oven, a sheepfold, a horse churn mill, a well, an apiary and a wagon shed.
At the wagon shed is an old farmer's cart.

"Museum Erve Hofman
There is plenty to do for young and old in the old, monumental Erve Hofman. The entire former farm can be seen in and around the farm. An unmanned Tourist Info Point is located in't karnhuussien.

The ground floor shows how a farming family used to live and work. There are, for example, an antique loom, a churning mill and a cabinet filled with beautiful linen. There is an old-fashioned box bed and of course a 'huussie'.

In the front part of the house a room has been set up about the life and work of Johanna van Buren (1881-1962), the well-known and very popular Hellendoorn regional poet. You can read and hear her poems.

Erve Hofman owns one of the largest collections of regional costumes, costumes and accessories in the Netherlands. The museum attic contains changing exhibitions that are compiled from this rich collection.

And there's more
In the yard around the museum is a horse mill, a baking oven, an apiary (iemenschoer), a sheep shed and a wagon shed. In front of the farm is a beautiful courtyard furnished with old trees and plants.

Demonstrations of ancient crafts such as spinning, weaving, bobbin lace, sandblasting and woodturning are given. Kids can dress up, write on a slate, play with hoops and stilts, and much more."