De Broeren en zijn geschiedenis - Zwolle, the Netherlands
32U E 302902 N 5822148
A book written about the Broerenkerk in Zwolle (which is now a bookstore), written by the bookstore itself!
Location: Overijssel, Netherlands

NL De Middeleeuwse Broerenkerk werd in 2013 een boekenhandel. Van Uitgeverij Waanders. Het heet nu Waanders in de Broeren. Herman Aarts schreef voor de boekenhandel het boek ‘De Broeren en zijn geschiedenis’.

Van bron
Op 13 juli 2013 opende boekhandel Waanders de deuren van de Broerenkerk. De oude kloosterkerk herbergt na een uitgebreide restauratie nu (hopelijk) voor vele jaren een schitterende boekhandel en biedt daarnaast ruimte voor culinaire en culturele genoegens.

In 1465 stichtten de dominicanen het Broerenklooster op Het Eiland, een smalle strook land, ten noorden van de oude stadskern van Zwolle. De bij het klooster behorende Broerenkerk doorstond de Beeldenstorm, Hervorming en Franse tijd. In 1982 werd de kerk voor erediensten gesloten. De bouw van het kloostercomplex was niet toevallig, want in de vijftiende eeuw kwam de handelsfunctie van Zwolle tot grote bloei en groeide de stad uit tot een religieus en onderwijskundig centrum. In de jaren zeventig van de vorige eeuw werd het klooster, of wat daar nog van over was, goeddeels afgebroken. Het sterrenrestaurant De Librije vestigde zich in het pand van de librije, de vroegere bibliotheek van het klooster. Vanaf 1983 is de Broerenkerk gerestaureerd, waarbij spectaculaire gewelfschilderingen op de vele lagen van witkalk tevoorschijn kwamen. Dit rijk geïllustreerde boek vertelt zo over de bijzondere historie van Zwolle en de Broerenkerk. Met ‘Waanders In de Broeren’ herleeft de geschiedenis! (uitgever)

ENG The Medieval Broerenkerk became a bookstore in 2013. From Waanders Publishers. It is now called Waanders in de Broeren. Herman Aarts wrote the book 'De Broeren and his history' for the book trade.

From source
On July 13, 2013, the Waanders bookstore opened the doors of the Broerenkerk. After an extensive restoration, the old monastery church now (hopefully) houses a beautiful bookshop for many years to come and also offers space for culinary and cultural pleasures.

In 1465 the Dominicans founded the Broerenklooster on Het Eiland, a narrow strip of land north of the old city center of Zwolle. The Broerenkerk belonging to the monastery withstood the Iconoclasm, Reformation and French times. In 1982 the church was closed for worship. The construction of the monastery complex was no accident, because in the fifteenth century Zwolle's trading function flourished and the city grew into a religious and educational center. In the 1970s, the monastery, or what was left of it, was largely demolished. The Michelin-starred restaurant De Librije established itself in the building of the librije, the former library of the monastery. The Broerenkerk has been restored since 1983, revealing spectacular vault paintings on the many layers of whitewash. This richly illustrated book tells about the special history of Zwolle and the Broerenkerk. With 'Waanders In de Broeren' history is revived! (publisher)

Author(s): Herman Aarts