Kalannin Pyhän Olavin kirkko - Uusikaupunki, Finland
Vanha keskiaikainen kirkko Kalannissa. An old medieval church in Kalanti.
Location: Finland

[FIN] Kalannin Pyhän Olavin kirkko on keskiaikainen Neitsyt Marialle ja Pyhälle Olaville pyhitetty harmaakivikirkko Kalannissa, nykyisin Uudessakaupungissa. Kirkko on rakennettu kokonaisuudessaan vuosien 1430 ja 1450 välisenä aikana. Ajoitusta tukee vuosirengasajoitus länsiportaalin puomista. Kirkko tunnetaan maalari Petrus Henrikssonin 1470-luvulla signeeraamista maalauksista.

Kirkossa on ollut myös Suomen merkittävin keskiajalta säilynyt alttarikaappi. Hampurilaisen Mestari Francken tekemä Pyhän Barbaran alttarikaappi kuvaa Pyhän Barbaran legendaa ja sijaitsee nykyään Kansallismuseossa.

[Source: Wikipedia] (visit link)

Kalannin kirkko on omistettu Pyhälle Olaville, joka oli Norjan
kuningas (v. 995-1030) ja jota myöhemmin alettiin kunnioittaa
pyhimyksenä. Kirkon ympärillä on hautausmaa joka on kivimuurin sisäpuolella. Sinne johtaa kaunis kaarellinen portti. Näyttää että puuosia kirkon tornista oli juuri uudistettu. Kirkon sisällä olisi ollut mukava käydä.

Ilmakuvaa kirkosta: (visit link)

[EN] Kalanti's St. Olav's Church is a medieval gray stone church dedicated to the Virgin Mary and St. Olav in Kalanti, today in city of Uusikaupunki. The church was built in its entirety between 1430 and 1450. Timing is supported by annual ring timing from the beam of the west portal. The church is known for the paintings signed by the painter Petrus Henriksson in the 1470s.

The church has also had Finland's most significant altar cabinet preserved from the Middle Ages. St. Barbara's altar cabinet, made by Master Francke from Hamburg, depicts the legend of St. Barbara and is now located in the National Museum. [Source: Wikipedia] (visit link)

The Kalanti church is dedicated to Saint Olav, who was from Norway king (v. 995-1030) and who later began to be respected as a saint. There is a cemetery around the church, which is inside the stone wall. A beautiful arched gate leads there. It seems that the wooden parts of the church tower had just been renewed. It would have been nice to visit inside the church.
Aerial view of the church: (visit link)
Building Materials: Stone