Pikisaari Tullitalo - Turku, Finland
Vanha Tullitalo Pikisaaressa. Old tollhouse on Pikisaari.
Location: Finland

[FIN] Turkuun kun ennen saavuttiin laivoilla, oli Hirvensalon Pikisaaressa valtion rakentama tullitalo, mihin käytiin maksamassa mahdolliset tullit. Meri on lähellä ja tullin veneet pystyivät hyvin partioimaan alueella, koska vesitie oli kapea kaupunkiin.

1835 valmistunut Tullitalo on puurakenteinen ja sijaitsee korkealla mäen päällä. Empire tyylinen hirsirakenteinen rakennus on myöhemmin laajennettu kuistilla joka ei ole samaa tyylisuuntaa. Rakennus toimii nykyään yksityiskotina. Waymark vie sinut sen alapuolella menevälle yleiselle kävelytielle. Autoille on parkkitilaa ylempänä mäessä. Kauan ei tulli ehtinyt toimia Pikisaaressa, sillä jo vuonna 1881 se muutti kaupunkiin

Pikisaari oli myös merkittävä luotsien lähtöpaikka. Tulli ja luotsit toimivat siis samasta satamasta. Lisää Pikisaaresta voit lukea täältä: (visit link)

[EN] When you used to arrive in Turku by ship, there was a state-built toll house in Hirvensalo Pikisaari, where you went to pay any customs duties or toll to city. The sea is close and the customs boats were able to patrol the area well, because the waterway was narrow to the city.

Tollhouse, completed in 1835, is built of wood and is located high on a hill. The Empire-style log building was later expanded with a porch that does not follow the same style. Today, the building functions as a private home. The waymark will take you to the public footpath that goes below it. There is a parking space for cars further up the hill.

Customs of toll didn't have time to operate in Pikisaari for long, because already in 1881 it moved to the city. Pikisaari was also an important departure point for large boat pilots. Customs and pilots therefore work from the same port. You can read more about Pikisaari here: (visit link)
Rating: