Pyhän Mikaelin kirkon kellotorni - Laitila, Finland
Laitilan Pyhän Mikaelin kirkon kookas kellotorni. The large bell tower of St. Michael's Church in Laitila.
Location: Finland

[FIN] "Pyhän Mikaelin kirkon länsipuolella sijaitseva kellotapuli rakennettiin uudelleen vanhan kivijalan päälle 1697–1702. Vuonna 1814 valmistui uusi Turun kaupunginarkkitehdin Johan Sundstenin piirtämä kellotapuli, joka korvattiin uudella jo 1840-luvulla. Se puolestaan tuhoutui tulipalossa vuonna 1880. Nykyisen kellotapulin puinen yläosa on rakennettu Konstantin Kiseleffin ja Elia Heikelin arkkitehtitoimiston suunnitelmien mukaan 1883. Graniittinen alaosa on suurimmaksi osaksi perua vanhemmasta tapulista. Tapulissa on kaksi kelloa, joista pienempi Juutilan valimon valama on vuodelta 2017."

[Source: Wikipedia] (visit link)

Tämän kellotapulin sisälle olisi mukava olla esittelykierroksia. Vaikkapa kaupunki juhlapäivinä. Kellotorni on aika suuri ja on erikoista jos sen sisällä on vain kaksi kelloa.

[EN] "The belfry on the west side of St. Michael's Church was rebuilt on top of the old stone base between 1697 and 1702. In 1814, a new belfry designed by Turku city architect Johan Sundsten was completed, which was replaced by a new one already in the 1840s. It, in turn, was destroyed by fire in 1880. The wooden upper part of the current bell tower was built according to the plans of Konstantin Kiseleff and Elia Heikeli's architectural office in 1883. The granite lower part is mostly a copy of the older tower. There are two bells in belfry, the smaller one cast by the Juutila foundry from 2017."

It would be nice to have demonstration tours inside this bell tower. Like then when the city is having annual market day. The bell tower is quite large and it is special if there are only two bells inside.
Address of Tower:
Keskuskatu 7