Ruïne kasteel ter vliet - Oudewater - Nl
Ruïne kasteel ter vliet - Oudewater
Location: Utrecht, Netherlands

Kasteel te Vliet is een voormalig kasteel in de Nederlandse gemeente Oudewater en bevindt zich in de buurtschap Vliet aan de provinciale weg naar Haastrecht.

Het kasteel is gebouwd in opdracht van Gerrit van den Vliet, broer van Herman VI van Woerden (1274-1304), die betrokken was bij de moord op Floris V.

Van het middeleeuwse kasteel rest nog een muurfragment van ongeveer 9,5 m hoog. Het kasteel is vermoedelijk gebouwd tussen 1250 en 1300. Volgens tekeningen was het kasteel in 1647 al een ruïne. Het overgebleven muurfragment van 1,35 meter dik is opgetrokken uit rode kloostermoppen en is vermoedelijk een deel van noordgevel van de donjon
bron (visit link)
meer lezen? (visit link)

Kasteel te Vliet is a former castle in the Dutch municipality of Oudewater, located in the hamlet of Vliet on the provincial road to Haastrecht.

The castle was built by Gerrit van den Vliet, brother of Herman VI of Woerden (1274-1304), who was involved in the assassination of Floris V.

Of the medieval castle, a wall fragment of about 9.5 m high remains. The castle was probably built between 1250 and 1300. According to drawings, the castle was already in ruins in 1647. The remaining wall fragment of 1,35 m thick is constructed of red bricks and is probably part of the north wall of the keep.
source (visit link)
read more at (visit link)