Teknisten Liitolle - Kirkkonummi, Finland
Taideteos Majvikin alueella. A work of art in the Majvik area.
Location: Uusimaa, Finland

[FIN] Työntekijöiden järjestäytyminen ja ammattiliittoihin kuuluminen on kansalaisoikeus. Tämä oikeus tuo tasa-arvoisuutta ja lisää työn arvostusta. Sivistyneissä maissa on ammattiliittoon kuuluminen ollut jo pitkään turvallista ja siihen ei ole kuulunut painostusta työpaikoilla. Ammattiliittojen työ on monimuotoista, se kouluttaa jäseniään ja yhä enemmän kansainvälisillä suhteilla on merkitystä työelämään.

Majvik on kongressihotelli jota nykyään moni ammattiliitto pitää koulutuspaikkanaan. Alunperin vuonna 1974 teki Teknisten Liitto kaupat Majvikin vanhasta graniittilinnasta ja 15 hehtaarin alueesta. Teknisten Liitto alkoi remonttien jälkeen huhtikuussa 1975 pitämään kursseja jäsenilleen Majvikissa.

Nykyinen päärakennus on vuodelta 1990. Se toimii yleisesti hotellina.

Hotellin vieressä on nurmikolla Teknisten Liiton pystyttämä taideteos joka muistuttaa ammattiliittoon kuulumisen tärkeyttä, kansalaisen oikeutta! Teoksessa on kuvattuna ratas jonka läpi tulee kaksi savuttavaa tehtaanpiippua.

[Source: webpage] (visit link)

Teknisten Liitto oli teknisten alojen ammattijärjestö. Se perustettiin 26.4.1953, kun Suomen Työnjohtajaliitto (Finlands Arbetsledarförbund) ja Teknillisten Toimihenkilöiden Liitto (Tekniska Funktionärers Förbund) yhdistyivät. Vuonna 1965 nimi lyhennettiin Teknisten Liitoksi.

Vuonna 2001 Teknisten liitto, Suomen Teollisuustoimihenkilöliitto STL, Rakennusteknisten ammattiliitto RAL ja Svenska Tekniska Funktionärsförbundet i Finland (STAF) fuusioituivat, ja liittojen toimintaa jatkoi Toimihenkilöunioni TU ry. Vuoden 2011 alussa TU puolestaan yhdistyi Ammattiliitto Suoran kanssa Ammattiliitto PRO:ksi.

[EN] Organizing employees and joining trade unions is a civil right. This right brings equality and increases the appreciation of work. In civilized countries, it has been safe to belong to a trade union for a long time and there has been no pressure in the workplace. The work of trade unions is diverse, it educates its members, and international relations play an increasingly important role in working life. Majvik is a congress hotel that many trade unions today consider a place of training.

Originally, in 1974, Teknisten Liitto (Technical Union ) made deals with the old granite castle of Majvik and the 15-hectare area. After renovations in April 1975, Teknisten Liitto started holding courses for its members in Majvik. The current main building is from 1990. It generally functions as a hotel.

Next to the hotel, there is a work of art erected on the lawn by the Technical Union, which reminds us of the importance of belonging to a trade union, the right of a citizen! The work depicts a wheel through which two smoking factory chimneys come. [Source: webpage]
(visit link)

Teknisten Liitto was a professional organization for technical fields. It was founded on April 26, 1953, when the Finnish Employers' Association (Finland's Arbetsledarförbund) and the Union of Technical Officials (Tekniska Funktionärers Förbund) merged. In 1965, the name was shortened to Teknisten Liitto. In 2001, the Technical Union, Finnish Industrial Workers' Union STL, Rakennusteknisten ammattiliitto RAL and Svenska Tekniska Funktionärsförbundet i Finland (STAF) merged, and the union's activities were continued by the Union of Workers TU ry. At the beginning of 2011, TU merged with Ammattiliitto Suora to form Ammattiliitto PRO. [Source: webpage] (visit link)
Civil Right Type: Class Equality