Ruskon kirkon portti - Rusko, Finland
Portti josta pääsee Ruskon kirkkolle ja hautausmaalle. The gate leading to Rusko church and cemetery.
Location: Finland

[FIN] Ruskon kirkko on keskiaikainen kivikirkko, joka sijaitsee Ruskolla. Kivikirkko rakennettiin todennäköisesti noin vuosina 1510–1530. Puinen kellotapuli kirkon kaakkoispuolella on vuodelta 1744. Kirkon vieressä on vanha hautausmaa. Kirkonmäelle kun nousee, tulee ensimmäisenä vastaan tämä valkoinen portti joka oli erillään kivimuurista. Portti sijaitsee rappusten päässä. Siinä on yläosassa risti ja vuosiluvut "1337-1937" joiden perusteella portti olisi pystytetty vuonna 1937.

Kaariportin läheisyydessä on sankarihauta, jonka ulkoasun on suunnitellut taiteilija Ilmari Virkkala.

[EN] Rusko church is a medieval stone church located in Rusko. The stone church was probably built around 1510–1530. The wooden belfry on the southeast side of the church dates from 1744. Next to the church is an old cemetery.
When you go up to Churchill, the first thing you come across is this white gate that was separate from the stone wall. The gate is located at the end of the stairs. It has a cross at the top and the years "1337-1937" based on which the gate would have been erected in 1937. However there is no explanation about these numbers.

[Source: website] (visit link)
Type: Gateway