Ruskon kirkko - Rusko, Finland
Ruskon keskiaikainen harmaakivikirkko, Maria Magdalenan kirkko. Rusko's medieval gray stone church, Maria Magdalena church.
Location: Finland

[FIN] Ruskon kirkon kirkkosali on yksilaivainen pitkäkirkko. Asiakirjoissa kirkko mainitaan erikoisen arvokkaaksi neljän tähtiholvinsa vuoksi. Sakaristo on kirkkoa vanhempi, asehuone nuorempi. Kirkon on arvioitu rakennetun 1510-1530.

Keskiaikaisista alttareista on jäljellä kaksi, pääalttari ja sivualttari saarnastuolin alla. Kalkkimaalauksia on löytynyt vain vihkiristit (6 kpl) ja tiilimuurausta jäljittelevät konsolit. Lehteri rakennettiin v. 1901 urkuja varten. Urut tilattiin Wikströmin urkutehtaalta Naantalista. Penkit ovat 1700 – luvun tyyliä.

Osoite: Ruskon Kirkkotie 17, 21290 Rusko

[EN] The church hall of Rusko Church is a single nave long. In the documents, the church is mentioned as especially valuable because of its four star shaped vaults. The sacristy is older than the church, the armory is younger. The church is estimated to have been built between 1510 and 1530.
Two of the medieval altars remain, the main altar and the side altar under the pulpit. Chalk paintings have only been found on baptismal crosses (6 pcs) and consoles imitating brickwork. The gallery was built in 1901 for the organ. The organ was ordered from the Wikström organ factory in Naantali. The benches are in the style of the 18th century.

Address: Ruskon Kirkkotie 17, 21290 Rusko

[Source: church website] (visit link)