RM: 18172 - Linie Van Du Moulin - Maastricht
31U E 688557 N 5636911
NL - De Linie van Du Moulin of Hoge Fronten van Du Moulin. EN - De Linie van Du Moulin of Hoge Fronten van Du Moulin. FR - De Linie van Du Moulin of Hoge Fronten van Du Moulin.
Location: Limburg, Netherlands

NL

Omschrijving

Van de 18e eeuwse versterkingen zijn bewaard; het Bossche of Hoge Front ten noordwesten van de Statensingel, tussen de Sint Lambertuskerk en de Cabergerweg; o.a. de bastions Prins Frederik (gedeeltelijk), Stadhouder (1776), Erfprins (1777) en Holstein.

EN

description

Fortifications from the 18th century have been preserved; the Bossche or Hoge Front northwest of the Statensingel, between the Sint Lambertuskerk and the Cabergerweg; including the bastions Prins Frederik (partially), Stadhouder (1776), Hereditary Prince (1777) and Holstein.

FR

description

Les fortifications du XVIIIe siècle ont été conservées ; le Bossche ou Hoge Front au nord-ouest du Statensingel, entre le Sint Lambertuskerk et le Cabergerweg ; y compris les bastions Prins Frederik (partiellement), Stadhouder (1776), Hereditary Prince (1777) et Holstein.

Information

monumentenregister