Museo Milavida - Tampere, Finland
Museo Milavida on vuonna 2015 avattu kulttuurihistoriallinen museo, joka toimii Tampereen Näsilinnassa. The Milavida Museum is a cultural history museum opened in 2015, which operates in Näsilinna.
Location: Finland

SUOMI

Museon päänäyttely kertoo Finlaysonin puuvillatehtaan omistaneesta Nottbeckin tehtailijasuvusta.

Perusnäyttelyn lisäksi Milavidassa on vaihtuvia näyttelyitä erityisesti muodin ja muotoilun teemoista. Museossa on nähty muun muassa Salvatore Ferragamon kenkiä, Valentinon iltapukuja ja Timo Sarpanevan painokankaita. Vuonna 2018 esillä oli Suomen kuninkaalle suunniteltu kruunu.

Näyttelytilat sijoittuvat Näsilinnan toiseen kerrokseen. Museo Milavida on kooltaan pienempi kuin aikaisempi Hämeen museo, joka sijaitsi rakennuksessa vuosina 1908–1998. Milavidalla on myös omanlaisensa näyttelyprofiili; se ei ole Hämeen museon kaltainen yleismuseo.

Nimi Milavida on Näsilinna-palatsin alkuperäinen nimi.

Näsilinna on uusbarokkinen palatsi Tampereen Näsikalliolla. Sen rakennutti Finlaysonin pietarilaislähtöisen patruunan Wilhelm von Nottbeckin poika Peter von Nottbeck. Vuonna 1898 valmistuneen palatsin alkuperäinen nimi oli Milavida. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Karl August Wrede. Nimen Milavida merkitys ja historia ei ole tiedossa

ENGLISH

The museum's main exhibition tells the story of von Nottbeck's factory family, which owned Finlayson's cotton mill.

In addition to the main exhibition, Milavida has changing exhibitions, especially on the themes of fashion and design. The museum has seen Salvatore Ferragamo's shoes, Valentino's evening dresses and Timo Sarpaneva's printed fabrics, among others. In 2018, a crown designed for the King of Finland was on display.

The exhibition spaces are located on the second floor of Näsilinna. The Milavida Museum is smaller than the previous Häme Museum, which was located in the building from 1908 to 1998. Milavida also has its own show profile, it is not a general museum like the Häme Museum.

Näsilinna is a neo-baroque palace on Näsikallio in Tampere, Finland. It was built by Peter von Nottbeck, son of Wilhelm von Nottbeck, a St. Petersburg-based industrial manager of Finlayson. The original name of the palace completed in 1898 was Milavida. The building was designed by architect Karl August Wrede. The true meaning and history of the name Milavida is unknown.

Theme:
Cultural History