Hertog Jan bierbrouwerij - Arcen, NL
Posted by: Groundspeak Premium Member PetjeOp
N 51° 29.168 E 006° 10.411
32U E 303764 N 5707675
Quick Description: Brouwerij en Brouwerij winkel van Hertog Jan. Bijzonder is dat er een pijpleiding loopt vanaf de brouwerij naar het Hertog Jan café er recht tegenover.
Location: Limburg, Netherlands
Date Posted: 6/30/2022 8:36:52 AM
Waymark Code: WM16CGB
Published By: Groundspeak Premium Member lumbricus
Views: 0

Long Description:
Brouwerij en Brouwerij winkel van Hertog Jan.
Bijzonder is dat er een pijpleiding loopt vanaf de brouwerij naar het Hertog Jan café er recht tegenover.

Bij de brouwerij van Hertog Jan kun je verschillende rondleidingen boeken.
De gewone rondleiding duurt een uur en kost 15,95 Euro pp
Wil je meer weten en op plaatsen komen waar de gewone tour niet komt ga dan voor de liefhebbers tour. Kosten zijn 42,99 en het duurt 2.5 uur.

"Geschiedenis
Op 2 maart 1915 ondertekenen Leopold Hoffmans van brouwerij Roobeek te Roobeek, Gerard van Soest uit Broekhuizen, August Schraven van brouwerij het Anker te Lottum en Gerard van Dijk van brouwerij de Oranjeboom uit Broekhuizenvorst de acte van oprichting van hun nieuwe brouwerij. Die bouwen ze vlak buiten Arcen. Dat is geen toeval: vlak naast de brouwerij bevindt zich een bron. Precies daar komt de kleilaag in de ondergrond omhoog waardoor het kraakheldere en van nature gefilterde water makkelijk omhoog gepompt kan worden. En water is de belangrijkste grondstof van bier.

1981
EEN NIEUW BEGIN
In oktober 1980 wordt bekend gemaakt dat er plannen zijn om de brouwerij in Arcen te sluiten. Een buitenkans voor de drie medewerkers Toon van de Reek (bioloog), Kees Goos (boekhouder) en Choen Son Tan (elektrotechnicus), die al langer plannen hebben om zelf bovengistende speciaalbieren te brouwen. Ze besluiten de Arcense brouwerij te huren om die zelf te gaan exploiteren onder de naam Arcense Stoombierbrouwerij. Ze brouwen er geen Pilsener meer, maar leggen zicht toe op speciaalbieren. In 1981 verschijnt het eerste bier uit de Arcense Bierbrouwerij.

2002
HOOGSTPERSOONLIJK
Met de komst van Gerard en zijn team kundige brouwers wordt Hertog Jan steeds meer het merk van en voor de echte bierfliefhebber. Door de 'Hoogstpersoonlijk' campagne leert heel Nederland onze gedreven brouwers kennen, met hun aandacht, passie en kennis.. Het merk wordt steeds bekender. De brouwerij wordt opengesteld voor het publiek en wordt jaarlijks door duizenden bezocht.

Inmiddels is Hertog Jan een gevestigde naam die staat voor oprechte Liefde voor Bier en brouwmanschap van het hoogste niveau. Nog steeds brouwt een klein groepje gedreven brouwers de mooiste bieren in de witte brouwerij te Arcen. Het merk Hertog Jan innoveert met Vatgerijpte Grand Prestige en Hertog Jan Ongekend. In de kelder onder de brouwerij is een heuse bewaarkelder ingericht voor honderden flessen Hertog Jan Grand Prestige, waar liefhebbers hun eigen fles kunnen laten liggen. In heel Nederland kunnen mensen die een perfect getapt mooi bier willen dat drinken bij het Genootschap, een selectie van Hertog Jan cafés. Hertog Jan Pilsener is uitgegroeid tot één van de meest verkochte en geliefde Pilseners van Nederland.

Wat ooit begon als een avontuur van vier vrienden die hun Liefde voor Bier wilden bekronen met een eigen brouwerij is uitgegroeid tot een geliefd merk en een vaandeldrager van de Nederlandse biercultuur."
(visit link)

"Onze Hertog Jan brouwerij in Arcen is een bezoek meer dan waard. Van authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen.

Tijdens een bezoek aan de karakteristieke witte brouwerij in Arcen volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk ons bier."
(visit link)
Free Sample Offered: yes

Gift Shop Available: yes

Restaurant/Cafe Available: yes

Length of Tour: Over an hour

Type of product manufactured: Alcohol

Company Name: Hertog Jan

Tour Hours: From: 11:00 AM To: 5:00 PM

Admission Price: 16.00 (listed in local currency)

Tour's Web Site: [Web Link]

Street Address:
Kruisweg 44, 5944 EN Arcen


Search for...
Geocaching.com Google Map
Google Maps
MapQuest
Bing Maps
Nearest Waymarks
Nearest Factory Tours
Nearest Geocaches
Nearest Benchmarks
Create a scavenger hunt using this waymark as the center point
Recent Visits/Logs:
Date Logged Log User Rating  
PetjeOp visited Hertog Jan bierbrouwerij - Arcen, NL 8/7/2022 PetjeOp visited it