Melkbussenrek - Hellendoorn, NL
Achter de oude boerderij staat een oud melkbussenrek
Location: Overijssel, Netherlands

Als je door het dorp Hellendoorn fietst zie op verschillende plaatsen nog oude melkbusrekken buiten staat vaak liggen er ook nog oude melkbussen op het rek.
Dit specifieke melkbussenrek staat achter de oude boerderij waar het museum Erve Hofman in is gevestigd.

"Museumboerderij Erve Hofman en de collectie
Museumboerderij Erve Hofman is een in Saksische stijl ingerichte boerderij uit de 15e eeuw. De boerderij kenmerkt zich door een compacte, rechthoekige plattegrond en een laag aflopend dak. Het woongedeelte is nog origineel met historische gebruiksvoorwerpen en werktuigen. Op het erf staat onder meer een bakoven, een schaapskooi, een paardenkarnmolen, een waterput, een iemenschoer en een wagenloods."

Vlakbij de oude bakoven staat het melkbussenrek.

Eng
If you cycle through the village of Hellendoorn, you will see old milk churn racks in various places outside, often there are also old milk churns on the rack.
This specific milk churn rack is located behind the old farm where the Erve Hofman museum is located.

"Museum farm Erve Hofman and the collection
Museum farm Erve Hofman is a farm from the 15th century furnished in Saxon style. The farm is characterized by a compact, rectangular floor plan and a low sloping roof. The living area is still original with historical utensils and tools. The yard includes a baking oven, a sheepfold, a horse churn mill, a well, a shovel and a wagon shed."

The milk can rack is located near the old baking oven.
Milk platforms condition: Good