Ramscappelle Road Military Cemetery - Sint-Joris - Belgium
Location: West-Vlaanderen, Belgium

"Een militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, zeer goed onderhouden zoals alle andere in de regio. Het is belangrijk om deze herinneringsplaatsen te ontdekken. Laten we nooit vergeten dat deze jonge mensen voor ons zijn gestorven voor onze vrijheid."

Ramscappelle Road Military Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in het Belgische dorp Sint-Joris. De begraafplaats werd ontworpen door Edwin Lutyens en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. Het terrein heeft een oppervlakte van zo'n 3.370 m². De begraafplaats ligt ruim een halve kilometer ten westen van het dorpscentrum van Sint-Joris en 1,150 km ten oosten van de kerk van Nieuwpoort, aan het kruispunt van de Brugse Steenweg (N367) richting Nieuwpoort en de Ramskapellestraat (N356). Aan de westkant staat het Cross of Sacrifice en aan de oostkant de Stone of Remembrance.

Er worden 843 doden herdacht, waarvan 314 niet geïdentificeerde.

Geschiedenis
Nieuwpoort, Sint-Joris en Ramskapelle lagen tijdens de oorlog aan het IJzerfront. Gedurende de hele oorlog stond hier vooral het Belgisch leger tegenover de Duitsers aan de overkant van de IJzer. Van juni tot november 1917 hield het Britse 15de korps van de kust tot Sint-Joris de frontlijn. Vooral in juli en augustus werden Britse gesneuvelden in deze begraafplaats bijgezet. Na de oorlog werd ze uitgebreid met meer dan 700 graven uit andere begraafplaatsen in de omgeving. Deze ontruimde begraafplaatsen waren Boitshoucke Churchyard in Booitshoeke, Ghistelles German Cemetery in Gistel, Middelkerke German Cemetery in Middelkerke, Nieuport Military Cemetery en Rubber House Cemetery in Nieuwpoort, Nieuport-Bains Military Cemeteries No. 1, No. 2 & No. 3, Oost-Dunkerke, Oost-Dunkerke Churchyard en Oost-Dunkerke-Bains British Cemetery in Oostduinkerke, St. Ricquiers Belgian Military Cemetery in Sint-Rijkers.

Er liggen nu 830 Britten (waarvan 312 niet geïdentificeerde), 8 Australiërs, 2 Canadezen, 1 Zuid-Afrikaan en 2 niet geïdentificeerde Duitsers. Twee doden worden herdacht met Special Memorials omdat hun graven niet meer gelokaliseerd konden worden, en men aanneemt dat ze zich onder de naamloze graven bevinden. Een aantal grafzerken vermelden de bijkomende tektst: Buried near this spot of Believed to be buried near this spot, omdat men weet dat ze hier begraven werden maar hun lichamen niet meer teruggevonden werden. Zesentwintig slachtoffers, die oorspronkelijk in de omgeving van Nieuwpoort werden begraven, worden herdacht met een Duhallow Block omdat hun graven onvindbaar waren nadat ze waarschijnlijk door artillerievuur vernietigd werden.

De Belgische militairen die hier lagen werden overgebracht naar de Belgische militaire begraafplaats van De Panne. De 380 Franse gesneuvelden uit de periode 1914-1915, die hier eveneens begraven waren, werden na de oorlog door de Franse autoriteiten naar elders overgebracht.

bron (visit link)

"A military cemetery from the First World War, very well maintained like all the others in the region. It is important to discover these places of remembrance. Let us never forget that these young people died for us, for our freedom."

Ramscappelle Road Military Cemetery is a British military cemetery with World War I dead, located in the Belgian village of St George. The cemetery was designed by Edwin Lutyens and is maintained by the Commonwealth War Graves Commission. The cemetery covers an area of some 3,370 square metres. The cemetery is located half a kilometre west of the village centre of St George and 1.150 km east of Nieuwpoort Church, at the junction of the Brugse Steenweg (N367) leading to Nieuwpoort and the Ramskapellestraat (N356). To the west is the Cross of Sacrifice and to the east the Stone of Remembrance.

There are 843 dead commemorated, of whom 314 unidentified.

History
Nieuwpoort, Sint-Joris and Ramskapelle were situated on the Yser front during the war. During the whole war it was mainly the Belgian army who stood here against the Germans on the other side of the IJzer. From June to November 1917, the British 15th Corps held the front line from the coast to Sint-Joris. British casualties were buried in this cemetery, particularly in July and August. After the Armistice, it was enlarged to include more than 700 graves from other burial grounds in the area. These cleared burial grounds were Boitshoucke Churchyard in Booitshoeke, Ghistelles German Cemetery in Gistel, Middelkerke German Cemetery in Middelkerke, Nieuport Military Cemetery and Rubber House Cemetery in Nieuwpoort, Nieuport-Bains Military Cemeteries No. 1, No. 2 & No. 3, Oost-Dunkerke, Oost-Dunkerke Churchyard and Oost-Dunkerke-Bains British Cemetery in Oostduinkerke, St Ricquiers Belgian Military Cemetery in Sint-Rijkers.

There are now 830 British (312 unidentified), 8 Australians, 2 Canadians, 1 South African and 2 unidentified Germans. Two of the dead are commemorated by Special Memorials because their graves could not be located and it is believed they are among the unidentified. A number of gravestones bear the additional text: Buried near this spot or Believed to be buried near this spot, because it is known they were buried here but their bodies were not recovered. Twenty-six casualties, originally buried in the vicinity of Nieuwpoort, are commemorated by a Duhallow Block because their graves were not found after they were probably destroyed by artillery fire.

The Belgian soldiers who lay here were transferred to the Belgian Military Cemetery at De Panne. The 380 French dead of the period 1914-1915, who were also buried here, were removed by the French authorities after the war.

source (visit link)
Type of Historic Site: Militaire Begraafplaats