Molen de Vrienschap - Bleskensgraaf, the Netherlands
Windmill De Vrienschap (The Friendship) from 1890 is now in use as a house.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

NL Van bron
Molen De Vriendschap in de Nederlandse plaats Bleskensgraaf is een stellingmolen die werd gebouwd in 1890 in opdracht van Johan 't Hooft. De molen verving de wipkorenmolen die al omtrent 1680 op dezelfde plaats stond. Voorheen was het mogelijk om vanuit de Alblas met een schouw deze molen binnen te varen voor de aan- en afvoer van het maalgoed. De molen bleef tot 1971 op commerciële basis in bedrijf en was regelmatig draaiend te zien. Laatste beroepsmolenaar was Pieter Pott.

In 2000 werd de stichting Molen De Vriendschap te Bleskensgraaf opgericht met het doel deze molen open te stellen voor publiek. Op 1 mei 2004 werd bij de molen een ontvangstruimte geopend. De molen is thans af en toe nog als korenmolen in gebruik, maar draait regelmatig dankzij de inzet van enkele vrijwilligers. De onderbouw en aanbouw van de molen dienen tevens als de woning van de eigenaar.
ENG From source
Windmill De Vriendschap in the Dutch town of Bleskensgraaf is a scaffolding mill that was built in 1890 by order of Johan 't Hooft. The mill replaced the seesaw corn mill that had already been on the same site around 1680. Previously it was possible to enter this mill from the Alblas with a chimney for the supply and removal of the regrind. The mill continued to operate on a commercial basis until 1971 and could be seen running regularly. The last professional miller was Pieter Pott.

In 2000, the Molen De Vriendschap foundation in Bleskensgraaf was established with the aim of opening this mill to the public. On May 1, 2004, a reception area was opened at the mill. The mill is still occasionally used as a flour mill, but it runs regularly thanks to the efforts of a few volunteers. The substructure and extension of the mill also serve as the owner's home.
Date of Manufacture: 01/01/1890

Purpose: Milling