Wierickewachter - driebruggen - NL
Uitkijktoren de Wierickewachter - driebruggen
Location: Zuid-Holland, Netherlands

Op 7 februari 2018 heeft Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de uitkijktoren Wierickewachter overgedragen aan de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De toren, gebouwd door studenten van het Wellant college in Houten onder leiding van aannemersbedrijf Peek, is het sluitstuk van het project Herinrichting Enkele Wiericke. Dit project, dat zeven haar duurde, had als doel de oostelijke kade van de Enkele Wiericke te verbeteren en de Enkele Wiericke, een kanaal, natuurvriendelijker te maken door de aanleg van ecologische beddingen.
Om de afronding van het project te vieren werd, mede op initiatief van het Dorpsteam Driebruggen, het idee gelanceerd om in de bomen aan de Enkele Wiericke een uitkijkpost te plaatsen. Helaas bleken de bomen te zwak voor een boomhut. Naast de bomen werd een uitkijktoren gebouwd die de naam Wierickewachter kreeg. Op de boomtoppen werden aalscholvers geplaatst, vervaardigd door Dave Harmsworth door middel van kettingzaagkunst.
bron (visit link)
On 7 February 2018, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden transferred the Wierickewachter watchtower to the municipality of Bodegraven-Reeuwijk. The tower, built by students of the Wellant college in Houten under the supervision of contractor Peek, is the final piece of the project Herinrichting Enkele Wiericke. The aim of the project, which lasted seven years, was to improve the eastern quay of the Enkele Wiericke and to make the Enkele Wiericke, a canal, more nature-friendly by constructing ecological beds.
To celebrate the completion of the project, the idea of placing a lookout in the trees along the Enkele Wiericke was launched, partly at the initiative of Dorpsteam Driebruggen. Unfortunately, the trees turned out to be too weak for a tree house. A watchtower was built next to the trees and named Wierickewachter. Cormorants were placed on the treetops, made by Dave Harmsworth using chainsaw art.
source (visit link)
Height of Look-Out Tower in feet: 32.00