Casa de Benigno y Camilo Fernández - Vigo, Pontevedra, Galicia, España
Modernist building of 1913
Location: Galicia, Spain

glg: "O suntuoso edificio reflicte a posición social dos consignatarios Camilo e Benigno Fernández que deixan constancia da súa promoción inscribindo as súas iniciais na coroación . No deseño amosa a renovación da linguaxe ecléctica de Jenaro de la Fuente Domínguez , que incorpora de forma tempe rada decoracións modernistas , xunto a outras propias da súa obra anterior . Permanecen acentos do eclecticismo afrancesado que se remarcan cun ático en mansarda , transformado posteriormente nunha nova planta . Con relación ao modernismo destaca a composición do acceso principal , formado por un ampuloso arco elíptico no que se inscribe o van da porta . Tamén o deseño dos ferros das galerías abertas dos corpos laterais e das pechadas do central ."

eng: "The sumptuous building reflects the social position of the consignees Camilo and Benigno Fernández who record their promotion by inscribing their initials on the coronation. The design shows the renewal of the eclectic language of Jenaro de la Fuente Domínguez, who temporarily incorporates modernist decorations, along with others from his previous work. There remain accents of French eclecticism that stand out with an attic in the attic, later transformed into a new floor plan. In relation to modernism, the composition of the main access stands out, formed by a pompous elliptical arch in which the doorway is inscribed. Also the design of the irons of the open galleries of the lateral bodies and of the closed ones of the power station"
Group that erected the marker: council of Vigo

Address of where the marker is located. Approximate if necessary: