RM: 32365 - Garnizoenskerk - Ravenstein
31U E 682873 N 5741736
De Garnizoenskerk, ook wel de Nederlands Hervormde kerk, is een protestantse kerk in de Nederlandse plaats Ravenstein.
Location: Noord-Brabant, Netherlands

Volgens het rijksmonumentenregister:

NEDERLANDS HERVORMDE KERK

(Zijgevels aan de Nieuwstraat en Middelstraat).

Gepleisterd eenbeukig kerkje met vierzijdige sluiting uit 1641, ten dienste van het garnizoen gebouwd, in archaiserend gotische trant, dwarsstijl 1646, met eigenaardige tracering in het westvenster.

Inwendig een Lodewijk XVI stuczoldering. Kansel uit 1644, met ijzeren lezenaar uit 1652, doophek en banken uit dezelfde tijd. Lodewijk XVI portaal, een groep zitbanken.

Grafsteentje uit 1767 en spreukbord uit 1648. Eenklaviers Positief, in 1781 gemaakt door A.F.G. Heineman. Klokkenstoel met klok van J. Philipsen, 1643, diam. 70 cm.
Monument Number: 32365

Address of this Rijksmonument: