Sigyn - Turku, Finland
Sigyn kolmimastoparkki kuivatelakalla Aurajoessa. Sigyn's three-mast park with a floating dock in Aurajoki.
Location: Finland

[FIN] Sigyn on vuonna 1887 rakennettu kauppalaivana toiminut puinen kolmimastoparkki. Sigyn on maailman viimeinen puurakenteinen kauppalaiva, joka on purjehtinut valtameriliikenteessä.

Sigyn on rakennettu Göteborgissa Ruotsissa vuonna 1887. Alus rakennettiin kuljettamaan puutavaraa, ja se ehti purjehtia valtamerillä ensimmäiseen maailmansotaan asti. Se kuljetti puutavaran lisäksi muun muassa hiili- ja viljalasteja. Alus teki monia onnistuneita valtameripurjehduksia, mutta havereiltakaan se ei välttynyt. Joulukuussa 1913 Sigyn joutui pahaan haaksirikkoon. Se telakoitiin, ja aluksen takilointi muutettiin helppokäyttöisemmäksi barkentiiniksi. Alus myytiin vuonna 1927 Ahvenanmaalle, mistä Åbo Akademin säätiö osti sen museolaivaksi vuonna 1939.
Åbo Akademin säätiö ja Turun kaupunki perustivat vuonna 1993 Museoalus Sigynin säätiön. Vuonna 1994 valmistui Sigynille oma uiva telakka, joka tukee aluksen runkoa sen kelluessa vedessä. Telakka sai nimen Loke.

Mitat:
Pituus 46,2 m
Leveys 9,3 m
Syväys 3,7 m
Isomaston korkeus noin 32 m
Purjepinta-ala noin 1 000 neliömetriä
Ei apumoottoria
Ei höyrykäyttöisiä vinssejä

(visit link)

[EN] Sigyn is a wooden three-masted park built in 1887 that served as a merchant ship. The Sigyn is the world’s last timber-framed merchant ship to sail in ocean traffic.

The Sigyn was built in Gothenburg, Sweden in 1887. The ship was built to carry timber and had time to sail the oceans until World War I. In addition to timber, it transported, among other things, coal and grain cargo. The ship made many successful ocean sailings, but even its crashes did not escape it. In December 1913, Sigyn was badly wrecked. It was docked, and the ship’s Rigging was converted into a more user-friendly barkentin. The ship was sold to Åland in 1927, where the Åbo Akademi University Foundation bought it as a museum ship in 1939.
In 1993, the Åbo Akademi University Foundation and the City of Turku established the Museum Ship Sigyn Foundation. In 1994, Sigyn completed its own floating dock to support the hull as it floated in the water. The dock was named Loke.

Dimensions:
Length 46.2 m