Kunstnerisk klatrevæg - Odense, Denmark
32U E 588351 N 6139752
En kunstnerisk klatrevæg skal gøre området bag Albani mere attraktivt og skabe bedre forbindelse til Odense Å. Væggen står klar til brug og beskuelse. Der er offentlig adgang til området hele dagen, hele året.
Location: Denmark

Den kunstneriske klatrevæg er til at klatre på (bouldering), men kan også bare betragtes som et fint kunstværk. Du kan læse mere om væggen og processen. Hvis du vil klatre på væggen, så er der lavet faldunderlag.

I det oprindelige murværk findes en række buer, som følger bygningens længde. De sidste ca. 17 meter en ensartet flade, der er trukket lidt ud fra den øvrige mur, og det er her, at klatrevæggen er opført.

Den kunstneriske klatrevæg har to funktioner. Den er et kunstnerisk indslag ved Odense Å, der gør nysgerrige opmærksomme på, at der på den anden side af åen også er et dejligt lille grønt område. Den løfter hele området, og gør det mere venligt og spændende at opholde sig der.

Som klatrevæg indbyder den til leg, aktivitet og ophold ved Odense Å, og det vil blandt andet være muligt at komme lidt op i højden og se Odense Å lidt fra oven.

Idéen og fliserne er udviklet af keramik- og produktdesigner Jacob Skov Poulsen, og mønsterkompositionen er udviklet af tekstildesigner Maria Kirk Mikkelsen i tæt samarbejde med brugere fra en lokal klatreklub.

Klatrevæggen henvender sig især til den unge målgruppe, og den giver dem en anderledes mulighed for motion og aktivitet ved åen og naturen.

English: An artistic climbing wall will make the area behind Albani more attractive and create a better connection to Odense Å. The wall is ready for use and viewing.

The artistic climbing wall is for climbing (bouldering), but can also just be considered a fine work of art. You can read more about the wall and the process. If you want to climb the wall, a drop pad has been made.

In the original masonry there are a number of arches which follow the length of the building. The last approx. 17 meters a uniform surface that is slightly pulled out from the rest of the wall, and it is here that the climbing wall is erected.

The artistic climbing wall has two functions. It is an artistic feature by Odense Å, which makes curious people aware that on the other side of the river there is also a nice little green area. It lifts the whole area, and makes it more friendly and exciting to stay there.

As a climbing wall, it invites to play, activity and stay by Odense Å, and it will, among other things, be possible to get a little higher up and see Odense Å a little from above.

The idea and the tiles have been developed by ceramic and product designer Jacob Skov Poulsen, and the pattern composition has been developed by textile designer Maria Kirk Mikkelsen in close collaboration with users from a local climbing club.

The climbing wall is especially aimed at the young target group, and it gives them a different opportunity for exercise and activity by the river and nature.
Estimated Height: Eight meters

Membership Required: no