Grenspaal 27 - Klarenbeek/Voorst - Apeldoorn, NL
Ancient historic hard stone boundary marker number 27 at Klarenbeek
Location: Gelderland, Netherlands

Boundary post of the "Hoge Heerlijkheid 't Loo". In the autumn of 1750 the boundaries of "de Heerlijkheid Het Loo" were set out. This is approximately the boundary of the current municipality of Apeldoorn. On De Dalk, along the Grote Wetering, is border marker number 24 and at the intersection of the Grote Wetering with the old road from Beekbeergen to Zutphen is number 27.

Grenspaal van de "Hoge Heerlijkheid 't Loo". In het najaar van 1750 werden de grenzen van "de Heerlijkheid Het Loo" uitgezet. Dit is ongeveer de grens van de huidige gemeente Apeldoorn. Op De Dalk, langs de Grote Wetering, staat grenspaal nummer 24 en op de kruising van de de Grote Wetering met de oude weg van Beekbeergen naar Zutphen staat nummer 27.

Bron: Rijksdienst voor het cultureel erfgoed en info bord terplekke.