Grenspaal 153 - Emlichheim, Germany
32U E 356132 N 5835810
Grenspaal 153 aan de Schoonebeker Diep maar dan aan de Duitse zijde, bij grensovergang Schoonebeek -Emlichheim. - Boundary post 153 on the Schoonebeker Diep but on the German side, at the Schoonebeek -Emlichheim border crossing.
Location: Niedersachsen, Germany

Op deze locatie liggen 2 grenspalen met nummer 153.
Deze grenspaal staat in Duitsland en de andere grenspaal staat in Nederland (visit link) , gescheiden door het Schoonebeker Diep.
Dit is de Duitse versie en is iets anders van vorm, meer hoekig.
Naast deze staat nog een afgebroken grenspaal op 5 meter afstand. (visit link)
Hier zit wel een witte dot op gespoten dus waarschijnlijk de oude en vervangen. Misschien kapot gereden door een landbouwvoertuig in het verleden, wie zal het zeggen.
Deze Duitse grenspaal is alleen te bereiken via een parkeer mogelijkheid bij Fietsknooppunt 34 (visit link) aan de Nederlandse kant van de grens.
At this location there are 2 boundary posts with number 153.
This boundary post is in Germany and the other boundary post is in the Netherlands (visit link) , separated by the Schoonebeker Diep.
This is the German version and is slightly different in shape, more angular.
Next to this one is another broken down boundary post 5 meters away. (visit link)
This one has a white dot on it so probably the old one and replaced. Maybe broken by a farm vehicle in the past, who knows.
This German border post is only accessible via a parking facility at Bike junction 34 (visit link) on the Dutch side of the border.