Kasinonkulma - Turku, Finland
Kasinonkulma building at Yliopistonkatu 29 into direction of highrise part of building. Asuntoyhtiö Kasinonkulman rakennus osoitteessa Yliopistonkatu 29 talon korkean päädyn suuntaan.
Location: Finland

[EN] The old advertisement of Turku Työväen Säästöpankki (Savings Bank of Turku) from 1964 depicts the Casino Corner (Kasinonkulma) building, which was completed in 1958. The name for the building comes from its previous building, which housed a cinema called Casino, opened in 1913. The shape of this building was curved. Prior to this cinema, the home of the President of the Court of Appeal, Valde Hirvikanta, was located on the site. He was also assassinated on the same site in 1911. The casino corner building has once been considered very futuristic. The building was renovated in the 21st century and its appearance changed. Here was an article in a local newspaper reminiscent of the old look of the house:

"The corner house on Humalistonkatu and Yliopistonkatu, designed by Veijo Kahra in 1958, Asunto Oy Kasinonkulma was one of the most successful buildings in central Turku in the 1950s and 1960s. The white concrete slab facade the variation made the house a more interesting townhouse than many of its contemporaries.
Together with its neighbor, Olli Kestilä and Pekka Pitkänen, As Oy Humalistonkatu 7a, designed in 1956, Kasinonkulma was perhaps Turku's only successful street spread in the 1950s: new futuristic houses and shops reinforced Humalistonkatu's image as a modern shopping street, and also on Yliopistonkatu."

[Source: Turun Sanomat 6.8.2001]

[FIN] Vanhassa Turun Työväen Säästöpankin mainoksessa vuodelta 1964 on kuvattuna Kasinonkulman rakennus, joka valmistui vuonna 1958. Nimi taloyhtiölle on tullut sen edellisestä rakennuksesta, jossa oli vuonna 1913 avattu Casino niminen elokuvateatteri. Muodoltaan tämä rakennus oli kaareva. Tätä elokuvateatteria ennen paikalla sijaitsi hovioikeuden presidentin Valde Hirvikannan koti. Samalle paikalle hänet myös murhattiin vuonna 1911. Kasinonkulman rakennusta on pidetty aikoinaan erittäinkin futuristisena. Rakennus peruskorjattiin 2000-luvulla ja sen ulkonäkö muuttui. Tästä löytyi paikallisesta sanomalehdestä artikkeli joka muistelee vanhaa talon ulkonäköä:

"Humalistonkadun ja Yliopistonkadun kulmatalo, Veijo Kahran 1958 piirtämä Asunto Oy Kasinonkulma oli yksi Turun keskustan onnistuneimmista 1950-1960 -lukujen rakennuksista. Talon valkoista betonilaattajulkisivua ei ollut jäsennetty vain tummilla ikkunanauhoilla, vaan myös pystysuorilla parvekeriveillä, ja vaaleita nauhoja jäsentävillä metallinvärisillä levyillä. Julkisivun asymmetriat ja vaihtelu tekivät talosta monia aikalaisiaan mielenkiintoisemman kaupunkitalon.
Yhdessä naapurinsa, Olli Kestilän ja Pekka Pitkäsen 1956 suunnitteleman As Oy Humalistonkatu 7a:n kanssa Kasinonkulma muodosti ehkä Turun ainoan onnistuneen 1950-luvun kadunlevityksen: uudet futuristiset talot liikkeineen vahvistivat Humalistonkadun kuvaa uudenaikaisena kauppakatuna, ja myös Yliopistonkadun puolella talo rajaa mielenkiintoisen aukion."

Turun Sanomat 6.8.2001
Year photo was taken: 1964