Kastellet - København, Danmark
33U E 348822 N 6174260
Kastellet blev i 2000 tildelt den fornemme Europa Nostra pris for bevaring af europæisk kulturarv ... In 2000, The Citadel was awarded the prestigious Europa Nostra Prize for the Preservation of European Cultural Heritage
Location: Denmark

Kastellet (Citadellet Frederikshavn) er et af de bedst bevarede fæstningsanlæg i Nordeuropa. Fra 1624 blev det bygget af Kong Christian d. IV som en del af Københavns Volde. I dag ses det som en femstjernet konstruktion. De fem bastioner er Kongens, Dronningens, Grevens, Prinsessens og Prinsens Bastion. Kastellet har egen kirke og en mølle. Kastellet fungerede også som Københavns militær- og statsfængsel. Her sad de fanger der var anklaget for forbrydelser mod kongen eller Kongeloven. Det var også her Struense, som havde et kærlighedsforhold til Kong Christian 7. hustru Caroline Mathilde, sad fængslet inden han blev henrettet.
Kastellet forsvarede København mod englændernes angreb under bombardementet i 1807, men måtte til sidst overgive sig. Under 2. verdenskrig blev det besat af tyskerne.
Kastellet blev renoveret 1989–99. Det benyttes fortsat som kaserne og arbejdsplads af det danske forsvar. Der er offentlig adgang hvor det muligt at gå rundt på voldene og mellem de gamle bygninger.
I 2000 blev Kastellet tildelt den fornemme Europa Nostra pris for bevaring af europæisk kulturarv

Kastellet (Citadel Frederikshavn) is one of the best preserved fortresses in Northern Europe. From 1624 it was built by King Christian IV as part of Copenhagen's ramparts. Today it is seen as a five star construction. The five bastions are the Bastion of the King, Queen, Count, Princess and Prince. The Citadel has its own church and a mill. The Citadel also served as Copenhagen's military and state prison. Here sat the prisoners accused of crimes against the King or the Royal Law. It was also here that Struense, who had a love affair with King Christian VII's wife Caroline Mathilde, was imprisoned before he was executed.
The Citadel defended Copenhagen against the English attack during the bombing in 1807, but eventually had to surrender. During World War II, it was occupied by the Germans.
The citadel was renovated in 1989–99. It is still used as the barracks and workplace by the Danish defense. There is public access where it is possible to walk around the ramparts and between the old buildings.
In 2000, Kastellet was awarded the prestigious Europa Nostra Prize for the Preservation of European Cultural Heritage

Award Collection:

Number of award plaques:: 1