Marmorbroen - København, Danmark
Marmorbroen fører over Frederiksholms Kanal fra området ved Christiansborg Slot til Ny Vestergade.
Location: Denmark

Broen med de tre buer, er opført 1739-45 og tegnet af arkitekten Niels Eigtved. Den kaldes marmorbroen på grund af materialerne som både er marmor og sandsten.
Broen er udsmykket med fire store portrætmedaljoner og ornamenter i rokokostil, udført af den franske billedhugger Louis-Augustin Le Clerc.
Broen er restaureret flere gange.

The Marble bridge leads over Frederiksholms Kanal from the area by Christiansborg Castle to Ny Vestergade.
The bridge with the three arches was built in 1739-45 and designed by the architect Niels Eigtved. It is called the Marble bridge because of the materials which are both marble and sandstone.
The bridge is adorned with four large portrait medallions and Rococo-style ornaments, made by the French sculptor Louis-Augustin Le Clerc.
The bridge has been restored several times.

Length of bridge: 20 m