Ejby Mølle Stryg - Odense, Denmark
32U E 589596 N 6139842
Ved Ejby Mølle ved Odense har der været vandmølle siden 1100-tallet. I nyere tid har man etableret en fiskepassage ved opstemningen af Odense Å nær møllen. Fiskepassagen tillader havørreden og andre laksefisk at komme op i åen for at gyde.
Location: Denmark

Ved Ejby Mølle i Odense har der været vandmølle siden 1100-tallet. I nyere tid har man etableret en fiskepassage ved opstemningen af Odense Å nær møllen. Fiskepassagen tillader havørreder og andre laksefisk at komme op i åen for at gyde.

Selve passagen er omkring 200 meter lang. På stykket falder åen med omkring 2 meter - og i perioder med meget vand i åen kan man virkelig oplevel vildt, brusende vand her. Det er fristende at tage en kano eller kajak gennem passagen for at opleve en vild tur ud over det sædvanlige, men enhver form for sejlads i fiskepassagen er strengt forbudt.

Fiskepassagen er senest restaureret i 1993.

English: At Ejby Mill in Odense, there has been a watermill since the 12th century. In recent times, a fishing passage has been established at the embankment of Odense Å near the mill. The fish passage allows sea trout and other salmonids to come up the creek to spawn.

The passage itself is about 200 meters long. On the stretch the river falls by about 2 meters - and during periods with a lot of water in the river you can really experience wild, rushing water here. It is tempting to take a canoe or kayak through the passage to experience a wild ride beyond the usual, but any kind of sailing in the fish passage is strictly forbidden.

The fish passage was last restored in 1993.
River/Waterway: Odense Å / Odense River