15 Kapellekes, Mol, Belgium
15 Kapellekes, Mol
Location: Antwerpen, Belgium

NL

De 15 Kapellekens is een openluchtkruisweg.
In de bossen van Achterbos bevinden zich de '15 Kapelletjes', een uitbeelding van de vijftien staties van de Kruisweg van Jezus. Het betreft 14 gelijke kapelletjes op rij, die in 1815 werden gebouwd door pater Helsen van Geel, met medewerking van de bewoners van Achterbos. Het vijftiende kapelletje is al ouder en stamt uit de 18de eeuw. De kapelletjes bevinden zicht in een naaldbosgebied van 19 ha dat deel uitmaakt van de Kempense duinengordel. Dit gebied, dat vroeger in particuliere handen was, is tegenwoordig eigendom van de vzw Kempens Landschap. De '15 Kapelletjes' zijn altijd te bezichtigen.

EN

The 15 Kapellekens is an open-air cross road.
In the woods of Achterbos are the '15 Chapels', a representation of the fifteen staties of the Way of the Cross of Jesus. These are 14 equal chapels in a row, which were built in 1815 by Father Helsen van Geel, with the cooperation of the inhabitants of Achterbos. The fifteenth chapel is already older and dates from the 18th century.