Odinstårnet - Odense, Denmark
32U E 584336 N 6139435
Odinstårnet var engang Danmarks højeste udsigtspunkt. Det lå på Bolbro Bakke og var med sine 177 meter højt, Europas næsthøjeste tårn, kun overgået af Eiffeltårnet i Paris. Til sammenligning svarer det til 3 x Højhuset ved OUH.
Location: Denmark

Tårnet blev bygget af resterne af stålkonstruktionen, der blev til overs ved bygningen af den gamle Lillebæltsbro. Indvielsen blev foretaget den. 29. maj 1935 af kronprins Frederik IX. Tårnet blev en stor turistattraktion, hvor folk kom langvejsfra for at opleve Fyn fra oven af. Tårnet havde flere restauranter, den største lå i 70 meter højde og havde plads til 400 spisende gæster. I toppen af tårnet, 140 meter over jorden, lå baren Konkylien.

Allerede det første år fra maj til november, havde tårnet 243.000 besøgende. Desværre varede glæden kun til 14. december 1944, da blev tårnet sprængt i luften af tysksindede sabotører fra Petergruppen. Det var gengældelse for de stigende antal sabotageaktioner i Odense, som den danske modstandsbevægelse udførte under de sidste år af besættelsen.

Petergruppen sprængte under besættelsen 157 kendte bygninger, virksomheder og forlystelsesetablissementer i luften. Tyskerne kaldte sprængningerne kontraspionage. Danskerne fandt på et andet navn: Schalburgtage. Alle mente, at Schalburg-korpset stod bag ødelæggelserne, og det var for så vidt også rigtigt, eftersom mange af Petergruppens medlemmer var Schalburgfolk.

Det nuværende tårn på bakken er en miniudgave af det oprindelige tårn. Minitårnet er 14 meter højt og rejst i 2004.

English: The Odin Tower was once Denmark's highest vantage point. It was located on Bolbro Hill and, with its 177 meters high, was Europe's second tallest tower, surpassed only by the Eiffel Tower in Paris. In comparison, this corresponds to 3 x Højhuset at OUH.

The tower was built from the remains of the steel structure that was left over from the construction of the old Little Belt Bridge. The inauguration was made on. May 29, 1935 by Crown Prince Frederik IX. The tower became a major tourist attraction, where people came from far and wide to experience Funen from above. The tower had several restaurants, the largest being 70 meters high and had room for 400 diners. At the top of the tower, 140 meters above the ground, was the bar Konkylien.

Already the first year from May to November, the tower had 243,000 visitors. Unfortunately, the joy lasted only until December 14, 1944, when the tower was blown up by German-minded saboteurs from the Peter Group. It was revenge for the increasing number of sabotage actions in Odense, which the Danish resistance movement carried out during the last years of the occupation.

During the occupation, the Peter group blew up 157 well-known buildings, companies and amusement establishments. The Germans called the explosions counter-espionage. The Danes came up with another name: Schalburgtage. Everyone believed that the Schalburg Corps was behind the destruction, and this was also true, since many of the members of the Peter Group were Schalburg people.

In 2004 a model of Odinstårnet was built at the site where the original tower was located. The model, which stands 12 meters high, was built as a memorial to the fallen tower.

Source: (visit link) og Atlas Obscura
Price of Admission: 0.00 (listed in local currency)