Hængebroen - Glorup Park - Svindinge, Danmark
32U E 608360 N 6118323
Hængebroen over slugten ved Glorup Slot er nu kun to forfaldne tårne. Julekalenderen Tinka er blandt andet optage her.
Location: Region Syddanmark, Denmark

Den forfaldne hængebro i parken ved Glorup Slot blev bygget i 1867. På begge side af en slugt, hvor der er en lille bæk, blev der bygget et gotisk tårn af røde mursten. Inde i hvert tårn er der en vindeltrappe. Mellem de to tårne var der en hængebro af træ og tov. Udover at kunne gå over broen, kunne man gå op i toppen af tårnene og nyde udsigten til Storebælt.
Hængebroen forfaldt med tiden og i 1946 blev brodækkenet fjernet.
Der er ikke tilladt at gå ind i tårnene, men man kan se dem og gå rundt om dem.
Glorup slot blev opført som firefløjet renæssancegård i 1590'erne, derefter ombygget til elegant barokslot i 1765. Haven er en af Danmarks første romantiske haver- en såkaldt anglokinesisk have.
Haven eller rettere parken byder på en mangfoldighed af forskellige træer, blandt andet en Sequoiadendron giganteum. Træet som art, er verdens største træ.

The dilapidated suspension bridge in the park at Glorup Castle was built in 1867. On both sides of a gorge where there is a small stream, a Gothic tower of red bricks was built. Inside each tower there is a spiral staircase. Between the two towers was a suspension bridge of wood and rope. In addition to being able to walk over the bridge, one could walk up to the top of the towers and enjoy the view of the Great Belt.
The suspension bridge fell into disrepair over time and in 1946 the bridge deck was removed.
It is not allowed to enter the towers, but you can see them and walk around them.
Glorup Castle was built as a four-winged Renaissance Castle in the 1590s, then rebuilt into a Baroque castle in 1765. The garden is one of Denmark's first romantic gardens.
Type: Ruin

Fee: 0