Arnakkekilden - Silkeborg, Danmark
75.000 liter vand løber hver dag fra Arnakkekilden og ud i Ørnsø. Vandet kan drikkes fra drikkebrønden.
Location: Denmark

75.000 liter vand løber hver dag fra Arnakkekilden og ud i Ørnsø. Vandet kan drikkes fra drikkebrønden og har en speciel smag af det høje indhold af mineraler, bl.a. jern, kalcium og natrium. Jernindholdet ses tydeligt på omgivelserne som er rødbrune af okker.
Kilden består af et øvre bassin, en drikkebrønd og en "vandtrappe" der leder vandet til et nedre bassin.
I 1883 blev der bygget en vandkurbadeanstalt på stedet som Arnakkekilden leverede vand til. Man mente at det jernholdige vand var helbredende og sygdomsforebyggende. Kurbadeanstalten er i dag omdannet til Kunstmuseum.
Vandet fra Arnakkekilden leverer i dag vand til Carlsberg som sælger det på flasker.

75,000 liters of water flow every day from The Arnakke spring and out into Ørnsø Lake. The water can be drunk from the drinking well and has a special taste of the high content of minerals, i.a. iron, calcium and sodium. The iron content is clearly seen on the surroundings which are reddish brown of ocher.
The spring consists of an upper basin, a drinking well and a "water staircase" that directs the water to a lower basin.
In 1883, a water spa facility was built on the site to which the Arnakke spring supplied water. It was believed that the iron-containing water was curative and disease-preventing. The spa facilities has today been transformed into an Art Museum.
The water from The Arnakke spring today delivers water to Carlsberg who sells it in bottles.

Public or Private Land?: Public