Sankt Ibs Kirke - Napoleonskrigene - Roskilde, Danmark
Da de spanske soldater var i Danmark blev Sankt Ibs Kirke nogle år brugt som lazaret
Location: Denmark

Den middelalderlige kirke, Sankt Ibs Kirke, fungerede som lazaret for de spanske soldater som kom til Roskilde i 1807 i forbindelse med Napoleonskrigene.
Englænderne havde bombet København og stjålet den danske flåde. Frankrig blev dermed en allieret, og Napoleon sendte spanske hjælpetropper til Danmark.
Spaniernes ophold i Roskilde endte med mytteri. Da Napoleon i 1808 afsatte den spanske konge og i stedet for indsatte sin bror, gjorde de spanske soldater oprør. De fleste rejste hjem til Spanien for at deltage i kampen mod Napoleon.

(visit link)

The medieval church, St. Ibs Church, served as the hospital for the Spanish soldiers who came to Roskilde in 1807 in connection with the Napoleonic Wars.
The British had bombed Copenhagen and stolen the Danish navy. France thus became an ally, and Napoleon sent Spanish auxiliary troops to Denmark.
The Spaniards' stay in Roskilde ended in mutiny. When Napoleon deposed the Spanish king in 1808 and instead installed his brother, the Spanish soldiers revolted. Most traveled home to Spain to take part in the battle against Napoleon.

Sankt Ibs Vej 2 4000 Roskilde

Name of War: The Napoleonic Wars