Raphaëlisorglet - Roskilde Domkirke, Roskilde - Danmark
Raphaëlisorglet er hovedorglet i Roskilde Domkirke og betegnes som et mesterværk.
Location: Denmark

Der er fire orgler i Roskilde Domkirke. Raphaëlisorglet er et barokorgel, er hovedorglet i Domkirken og betegnes som et mesterværk. Det er bygget omkring 1550 af hollandske orgelbygger Herman Raphaëlis Rodensteen, som genbrugte dele af hundrede år ældre orgel. Orglet blev fornyet af Johan Lorentz den ældre omkring 1650. Han omdannede det fra det klassiske hollandsk renæssanceorgel til barokstil. Den meget flotte dekoration under orgelt er bruskbarok. Den kaldes bruskbarok fordi et gentagende motiv ligner en øreflip med brusk. Orglet er sidst restaureret omkring 1990.
Orglets disposition: (visit link)
Roskilde Domkirke er bygget i Gotisk stil det 12 århundrede og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1995. Domkirken har været kongefamiliens gravkirke gennem århundreder og rummer 38 kongelige grave

There are four organs in Roskilde Cathedral. The Raphaëlis organ is a baroque organ, is the main organ in the Cathedral and is described as a masterpiece. It was built around 1550 by Dutch organ builder Herman Raphaëlis Rodensteen, who recycled parts of a hundred-year-old organ. The organ was renewed by Johan Lorentz the Elder around 1650. He transformed it from the classical Dutch Renaissance organ to Baroque style. The very nice decoration under the organ is cartilage baroque. It is called cartilage baroque because a repetitive motif resembles an earlobe with cartilage. The organ was last restored around 1990.
Specifications of the organ: (visit link)
Roskilde Cathedral was built in Gothic style in the 12th century and was inscribed on the UNESCO World Heritage List in 1995. The cathedral has been the royal family's burial church for centuries and contains 38 royal tombs

Nearest Musical Instruments