De Wielewaal
31U E 672835 N 5750879
Windkorenmolen De Wielewaal gebouwd in 1857. Het is een stellingmolen met zes verdiepingen, houten stelling met schoren en oud-hollands opgehekt wiekenkruis. En met een gepotdekselde houten ombouw rond de voet van de konische romp.
Location: Gelderland, Netherlands

Van oorsprong is deze molen een windbedrijf. In de loop der tijd werd deze molen steeds meer gebruikt als maalbedrijf. De molen is goed onderhouden en binnen is nog goed te zien dat het een maalbedrijf geworden is.
In 1697 is de molen gerestaureerd maar daarna niet meer actief in bedrijf geweest. Regelmatig wordt er biologisch meel gemalen voor een bakker.

Op sommige molendagen is de molen geopend voor publiek maar meestal is de molen niet toegankelijk.
Purpose: Milling