De Hoop, Molenerf, Sprundel, Netherlands
De Hoop is een ronde, stenen beltmolen, die staat aan Molenerf 2 in het Brabantse Sprundel.
Location: Noord-Brabant, Netherlands

NL

De Hoop is een ronde, stenen beltmolen, die staat aan Molenerf 2 in het Brabantse Sprundel. De molen werd in 1840 in opdracht van Cornelis Peters gebouwd. Hierna volgden diverse eigenaren, tot in 1907 de familie Verpaalen de molen kocht. Omstreeks 1970 werd de gemeente Rucphen eigenaar van de molen. In opdracht van de gemeente is De Hoop maalvaardig gerestaureerd. In de molen zijn twee koppels maalstenen aanwezig.

De molen is doorgaans op zondag open van 9:00 tot 18:00 uur en daarnaast op afspraak te bezoeken.

EN

De Hoop is a round, stone belt mill located at Molenerf 2 in Sprundel in Brabant. The mill was built in 1840 by order of Cornelis Peters. This was followed by various owners, until in 1907 the Verpaalen family bought the mill. Around 1970 the municipality of Rucphen became the owner of the mill. De Hoop has been restored with great efficiency on behalf of the municipality. There are two pairs of grinding stones in the mill.

The mill is usually open on Sundays from 9:00 am to 6:00 pm and can also be visited by appointment.

Date of Manufacture: 01/01/1840