Obecní úrad Cícovice, Central Bohemia, Czechia
33U E 446339 N 5556271
[CZ] Budova Obecního úradu Cícovice v historickém centru místní cásti obce Malé Cícovice, okres Praha-západ [ENG] The building of the Cícovice Municipal Office in the historical center of Malé Cícovice, Prague-West district
Location: Středočeský kraj, Czechia

[CZ] Obec Cícovice leží pri Zákolanském potoce a skládá se ze dvou obcí – Malé a Velké Cícovice. První písemné zmínky o obci jsou doloženy v roce 1542. V Malých Cícovicích stojí na návrší osmiboká barokní kaple Nalezení svatého Kríže z let 1711 – 1714, která se pro svuj nezamenitelný vzhled stala i hlavním motivem obecního znaku.

Budova c.p.16, ve které sídlí Obecní úrad, má obdélníkový pudorys, obytné prízemí a podkroví. Budova má jednoduchou sedlovou strechu, které dominuje zcela netypický mohutný komín. Stárí budovy lze odhadovat na konec 19. století, nebot sousedící budovy nesou datování 1874 a 1898.

[ENG] The village of Cícovice is located near Zákolanský brook and consists of two villages - Malé Cícovice and Velké Cícovice. The first written mention of the village is documented in 1542. In Malé Cícovice there is an octagonal roman-catholic waychapel of Finding the Holy Cross from 1711-1714, which for its unmistakable appearance has also become the main motif of the municipal emblem.

Building No.16, in which the Municipal Office is located, has a rectangular floor plan, residential ground floor and attic. The building has a simple gabled roof, which is dominated by a completely atypical massive chimney. The age of the building can be estimated at the end of the 19th century, as the neighboring buildings are dated 1874 and 1898.
Name: Obecní úřad Číčovice

Číčovice 16,