RM: 35401 - Toren - Stavenisse
Toren der Nederlands Hervormde Kerk - Kerk en kerkonderdeel - 1672
Location: Zeeland, Netherlands

Toren der N.H.Kerk. Eenvoudige bakstenen toren uit 1672. Vierkanten onderbouw waarop een achtkant bekroond door een open koepeltje.

Bron: Rijksmonumentenregister

In 1672 werd de kerktoren van circa 28 meter hoog gebouwd bij een bestaand dorpskerkje. Deze eenvoudige bakstenen toren heeft een vierkante onderbouw waarop een achtkant staat, bekroond door een open koepeltje. In 1879 werd de kerk gerestaureerd maar begin van de 20e eeuw was de kerk zo bouwvallig dat er besloten werd de kerk af te breken. In 1910-1911 werd op dezelfde plaats een nieuwe kerk gebouwd. Enkel de kerktoren en het koor met de graftombe uit 1669 bleven behouden.

Bron: Wikipedia (visit link)
Monument Number: 35401