Museo arqueolóxico - Ourense, Galicia, España
BIC for this monument historic and artistic
Location: Galicia, Spain

"O Museo Arqueolóxico Provincial de Ourense ocupa o edificio que foi Pazo Episcopal. É o conxunto monumental civil de estilo románico máis completo dos que se conservan en Ourense, e foi declarado Monumento Histórico-Artístico en 1931. A súa estrutura é un fiel testemuño do desenvolvemento da cidade, con elementos romanos, góticos, renacentistas, barrocos e modernos. A súa construción comezou no século XII, e tivo un protagonismo relevante na organización urbana medieval.

O solar xa estaba ocupado en tempo dos romanos, como amosan os restos construtivos descubertos, e, posteriormente, por unha necrópole alto-medieval.

O edificio actual construíuse no século XII, e a súa fachada principal é agora, tras as múltiples reformas da contorna, patio románico. Cos séculos sufriu modificacións e ampliacións que alteraron o seu aspecto xeral. Así engadíronse elementos góticos (torre de Santa María), renacentistas (galerías do xardín), barrocos (como a portada principal) e modernos (soportais da rúa Bispo Carrascosa).

O Museo Arqueolóxico, fundado en 1895, asentou definitivamente neste edificio en 1951, sendo obxecto dunha reforma, segundo proxecto de Pons Sorolla, en 1960-68."

Tranlate:

The Ourense Provincial Archaeological Museum occupies the building that was the Bishop’s Palace. It is one of the best preserved civil monumental ensembles in Romanesque style, and was declared a Historic-Artistic Monument in 1931. Its structure is a faithful testimony of the development of the city, with Roman, Gothic, Renaissance, Baroque and modern elements. Its construction began in the 12th century and played an important role in the medieval urban organization.

The site was already occupied in Roman times, as evidenced by the discovered building remains, and subsequently by a high-medieval necropolis.

The present building was built in the 12th century, and its main façade is now, after many reforms in the surroundings, a Romanesque courtyard. Over the centuries it underwent modifications and extensions that altered its general appearance. So, the added elements are Gothic (tower of Santa Maria), Renaissance (garden galleries), Baroque (the main entrance) and modern (arcades in Bispo Carrascosa street).

The Archaeological Museum, founded in 1895, finally settled in this building in 1951, undergoing a restoration, according to a project by Pons Sorolla in 1960-1968.

Font: (visit link)

Admission Prices: