Lindetræet - Davinde, danmark
32U E 597841 N 6133653
Lindetræet ved Bystævnet i Davinde blev plantet i 1816 af Johan von Bülow fra Herregården Sanderumgård.
Location: Region Syddanmark, Denmark

Lindetræet ved Bystævnet i Davinde blev ifølge historien plantet i 1816 af Johan von Bülow fra Herregården Sanderumgård.
Den sidste fredag i juni klippes lindetræet af Bystævnets medlemmer.
Et bystævne var en samling af landsbyens gårdmænd. Når oldermanden blæste én gang i byhornet og fattede oldermandsstaven med de mange hak, der markerede tvister og aftaler mellem byens "gårdmænd", samledes de til stævne. Blæste han to gange, var det tegn på ildløs, og alle skulle hjælpe til med at slukke branden.

The linden tree at Bystævnet (The village meeting place) in Tarup-Davinde was, according to history, planted in 1816 by Johan von Bülow from the manor Sanderumgård as the center of the new Bystævne.
On the last Friday in June, the linden tree is cut by the members of the City Council.
A village meeting place (Bystævne) was a gathering of the village farmers. When the Chairman once blew the town horn , they gathered for the assembly. If he blew twice, it was a sign of fire and everyone had to help put out the fire.

Historic Event:
Opening of the new village meeting place in 1816