Drenkelingenhuisje
Drenkelingenhuisje, ook bekend onder de naam 'Huske op e Slenk' of 'Huske op e Hoek'
Location: Friesland, Netherlands

Dit is een in ere hersteld drenkelingenhuisje op het strand van de Boschplaat. Schipbreukelingen konden hier in het verleden, beschermd tegen de elementen, schuilen en wachten op hulp. In de op palen gebouwde hut vonden de drenkelingen een kist met warme dekens, water en stokvis.

The "Huske op e slenk" or "Huske op e hoek" is a recovered safe place for shipwrecked people on the beach of the Boschplaat. In former days, shipwrecked could, protected against the elements, hide here and wait for help to come. In the bunk, that is build on poles they could find warm blankets, water and stockfish (hake).

Loggen:
Plaats een foto van jezelf met daarop het drenkelingenhuisje en de naam boven de ingang zichtbaar in beeld.

How to log:
Make a picture of yourself and the safehouse in the background with the name above the entrance clearly visible.
Does it have electricity?: no

Does it have plumbing?: no