Westfries Museum - Hoorn, the Netherlands
31U E 639315 N 5834135
The Westfries Museum is a museum dedicated to the art and object of the Dutch Golden Age, housed in a monumental building
Location: Noord-Holland, Netherlands

Van Wikipedia:

Het Westfries Museum is een regionaal historisch- en kunst- museum gevestigd aan de Roode Steen in de Nederlandse stad Hoorn. Het gebouw waar het museum in gevestigd is, was aanvankelijk het Statencollege, de vergaderplaats van de Gecommitteerde Raden in West-Friesland en het Noorderkwartier, als onderdeel van de Staten van Holland en West-Friesland. Dit pand is in 1632 gebouwd en heeft een gevel in de stijl van de Hollandse renaissance. Op 10 januari 1880 werd het museum aan de achterkant van het gebouw gevestigd. De cellen die in deze tijd zijn gebouwd bevinden zich nog altijd op de zolder van het museum. In 1994 kreeg het museum een uitbreiding, met een naastgelegen gebouw, Roode Steen 16. Dat pand bestond oorspronkelijk uit twee huizen. In 1790 kregen deze panden één voorgevel in classicistische stijl, ontworpen door Leendert Viervant.

Het museum beschikt over een uitgebreide collectie schilderijen, zilveren sier- en gebruiksvoorwerpen, porselein, schuttersstukken, voorwerpen van de schutterij en VOC-voorwerpen. De collectie is met name gericht op de cultuurgeschiedenis van de stad en de regio West-Friesland, met de nadruk op de periode tussen 1500 en 1800 en wordt gepresenteerd onder de titel 'Museum van de Gouden Eeuw'. De collectie wordt geëxposeerd in 27 zalen.

From Wikipedia:

The Westfries Museum is a regional historical and art museum located on the Roode Steen in the Dutch city of Hoorn. The building in which the museum is located was initially the States College, the meeting place of the Committed Councils in West Friesland and the Noorderkwartier, as part of the States of Holland and West Friesland. This property was built in 1632 and has a facade in the style of the Dutch Renaissance. On January 10, 1880, the museum was established at the back of the building. The cells built during this time are still in the attic of the museum. In 1994 the museum was expanded with an adjacent building, Roode Steen 16. Originally, that building consisted of two houses. In 1790, these buildings were given a single façade in classicist style, designed by Leendert Viervant.

The museum has an extensive collection of paintings, silver ornaments and utensils, porcelain, militia pieces, objects from the militia and VOC objects. The collection focuses mainly on the cultural history of the city and the region of West Friesland, with an emphasis on the period between 1500 and 1800 and is presented under the title 'Museum of the Golden Age'. The collection is exhibited in 27 halls.
Name: Westfries Museum

Location: